نقطه صفر رويشي نخل خرما درجه حرارت ۷ درجه سانتيگراد است و از اين درجه حرارت بالاتر رشد نخل خرما شروع می شود و در درجه حرارت ۳۲ درجه سانتيگراد مطلوبترين رشد را خواهد داشت. رشد نخل خرما تا درجه حرارت ۴۰-۳۸ درجه سانتیگراد به خوبی صورت میگیرد ولي از درجه حرارت ۴۰ درجه سانتيگراد به بالا كاهش مييابد.
زماني كه درجه حرارت براي مدت خاصي به زير صفر درجه سانتيگراد نزول كند احتمال بروز عوارض متابوليكي و وارد آمدن خسارت جزئي يا كامل به برگها وجود دارد.
در درجه حرارت ۶- درجه سانتيگراد حواشي برگها به رنگ زرد در آمده و خشك میشوند. گل آذينهاي خرما نيز شديداً در اثر سرمازدگي خسارت ميبيند. در نقاطي كه احتمال سرمازدگي وجود دارد میبایست گلآذينها را به وسیله كيسههاي كاغذ كرافت فوراً بعد از عمل گردهافشاني پوشاند.
در درجه حرارت ۹- تا ۱۵- درجه سانتيگراد برگهاي قسمت خارجي و مياني تاج درخت (سايه انداز) خسارت ديده و ميخشكند. اگر اين درجه حرارت براي مدت طولاني ادامه پيدا كند (۱۲ ساعت الي ۵ روز ) تمام برگها دچار سرمازدگي شده و درخت خرما ظاهر سوخته پيدا میکند.
بر اساس اظهارات ماسون (۱۹۲۵ ) رشد نخل خرما متوقف نمی شود به شرط آن که:
حداقل درجه حرارت روزانه پائينتر از نقطه صفر رويشي (۷ درجه سانتيگراد) نباشد.
حداكثر درجه حرارت روزانه در مركز رشد نخل خرما پائينتر از ۹ الي ۱۰ درجه سانتيگراد نباشد.